MUDURNU'DA BÜYÜK VURGUNPROFESÖRÜ 6,5 MİLYON TL DOLANDIRDILAR

Mudurnu’da, kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler Irak asıllı Türk vatandaşı Prof. Dr. Mustafa Rasheed Hasan’ı 6,5 milyon TL dolandırdı. Emniyet güçlerinin sıkı takibi sonucu tespit edilen 3 şüpheliden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PROFESÖRÜ 6,5 MİLYON TL DOLANDIRDILAR
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Özel Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Mudurnu ilçesinde bağlı Musalla Mahallesi’ndeki 3. Etap TOKİ’de ikamet eden Irak asıllı Türk vatandaşı Prof. Dr. Mustafa Rasheed Hasan’a (73) telefonla ulaşan şüpheli kendisini polis olarak tanıttı. Türkçe bilmeyen Mustafa Rasheed Hasan ile Arapça konuşan şüpheli, profesörün sınır kapısından geçtiği esnada kimlik bilgilerinin kopyalandığını ve bu bilgilerle adının terör olayına karıştığını öne sürerek evinde bulunan altınları ve dövizleri gönderecekleri kişiye vermesini istedi. 

1,5 MİLYON DEĞERİNDEKİ ALTIN VE DÖVİZİ ELDEN TESLİM ETTİ

Konuşma sonrası korku ve paniğe kapılan Rasheed Hasan, yaşadığı evin önüne gelen şüpheliye 1,5 milyon değerindeki altın ve dövizleri elden teslim etti.

BİR GÜN SONRA 5 MİLYON TL GÖNDERDİ

Altın ve dövizleri alarak ilçeden ayrılan şüpheli bir sonraki gün Mustafa Rasheed Hasan’ı yeniden arayarak 5 milyon TL daha para göndermesini ve gönderdiği paranın bir hafta sonra hesabına geri aktarılacağını söyledi. Şüphelinin verdiği hesap numarasına 5 milyon TL daha gönderen Rasheed Hasan, 1 hafta sonra paranın yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmek adına ilçedeki bankaya gitti. 

EMNİYETE GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

Banka yetkilileri tarafından hesabına bir para transferi gerçekleşmediğini öğrenen yaşlı adam, soluğu Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde aldı. Toplamda 6,5 milyon TL’lik altın ve dövizini dolandırıcılara kaptıran Rasheed Hasan, şikayetçi oldu.

EMNİYET GÜÇLERİNDEN TİTİZ ÇALIŞMA

Bunun üzerine emniyet güçleri, olayın gerçekleştiği 23 Ocak tarihindeki kamera kayıtlarını inceleyerek şahısların izine rastladı. Şüpheli E.D (21) ve A.T’nin (22) İstanbul’dan F.E (30) idaresindeki korsan bir taksiyle Mudurnu’ya geldikleri tespit edildi. İlçeye geldikleri taksiyi geri gönderen iki şüphelinin altın ve dövizleri aldıktan sonra Mudurnu’dan başka bir taksiyle Bolu otogarına vardığını, oradan İstanbul’a ve ardından Şanlıurfa’ya gittiğini belirleyen ekipler hemen harekete geçti.

ŞANLIURFA’DA ŞÜPHELİLERDEN BİRİSİ YAKALANDI

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle dolandırıcılık olayına karışan iki şüpheliyi yakalamak için ortak bir operasyon başlatıldı. Bolu’dan Şanlıurfa’ya giden ekipler, Akçakale ilçesinde ikamet ettikleri belirlenen E.D ve A.T’nin evlerine baskın yapıldı. Yapılan operasyonda A.T, ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. E.D’nin evine yapılan baskında ise şüphelinin izine rastlanılamadı. 

1 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ekipler tarafından Mudurnu’ya getirilen A.T, Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Mudurnu Adliyesi’ne sevk edildi. A.T, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak Bolu T. Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Taksi şoförünün ise İstanbul’da gözaltına alındığı ve olayla bir ilgisinin olmadığının tespit edilmesi üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Dolandırıcılık olayına karışan diğer şüpheliyi arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.