GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde gazi ve şehit yakınları için kahvaltı programı düzenlendi. Akabinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anıtpark’ta anma programı gerçekleştirildi.

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından ‘Gazilik’ ve ‘Mareşallik’ unvanının verilişinin 102’inci yıldönümü ve Gaziler günü sebebiyle Bolu Valiliği tarafından Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde gazi ve şehit yakınları için kahvaltı programı düzenlendi. Akabinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anıtpark’ta anma programı gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Komando Albay Cavit Nartop, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Gazi İbrahim Çelik, Em. P. Kd. Binbaşı Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, Siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, gaziler, askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Komando Albay Cavit Nartop, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Gazi İbrahim Çelik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.  Günün anlam ve önemine ilişkin Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı İbrahim Çelik bir konuşma yaptı. 

Gazilik unvanının önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü anımsatarak aktaran İbrahim Çelik, “Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Kahraman Türk ordusu, sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak ediyorum” diyerek anlatmaktadır. Ben ülkemizi bir çadır gibi görüyorum. Biri iyi şehitlerimiz ve gazilerimiz ölçüsü ise onlardan güç alan Türk ulusudur. Her kim ki bu çadırı yıkmaya yeltenecek olsa ecdadından haliyle damarlarında asil kandan güç alan bu millet topyekûn ona karşı koyacak bu uğurda gerekirse şehit ve gazi olmayı bir şeref sayacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin ebediyete irtihal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum. Gaziler Günü kutlu olsun.” diye konuştu.

Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.