SOBADA BİR DÜNYA MARKASIATLI PELET VE FINDIK SOBALARI

Mudurnu’da, Demirci Ustası İsmail Atlı’nın ürettiği el emeği, göz nuru fındık ve pelet sobalar hem yurtiçi hem de yurtdışında büyük ilgi görüyor. İlçede “Ahi Baba” olarak bilinen İsmail Atlı’nın sobaları soğuk kış günlerinde vatandaşların ilk tercihi oldu.

ATLI PELET VE FINDIK SOBALARI
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Haber: Rahman Topcu

Mudurnu Demirciler Çarşısı’nda, 30 metrekarelik dükkanında dede ve baba mesleği olan sıcak demircilik mesleğini sürdüren İsmail Atlı’nın sobaları rağbet görüyor. Günün gereksinimlerine uygun bir şekilde el emeğiyle fındık ve pelet soba üreten Atlı, vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılıyor.  Özellikle pelet sobalarının Avrupa ve Asya'da talep görmesi, Atlı'nın işini uluslararası bir boyuta taşımasını sağlıyor. Soğuk kış günlerinde kömür sobalarına alternatif olarak üretilen pelet sobalar kışın en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

“PELET SOBALARI HEM UCUZ HEMDE MAKSİMUM ISI VERİYOR“

Vatandaşların pelet sobaya ilgisini anlatan İsmail Atlı, “Kömür sobaları hem pahalı, hem de çok fazla kül oluşturuyor. Örneğin 1 ton kömür yaktığımızda bunun 300-400 kilosu kül olarak dönüyor ve belli bir ısıda kalıyor. 1 ton pelet yaktığımızda ise bu yakıttan sadece 50 kilo ancak kül çıkıyor. Isı maksimum seviyede kalıyor. Bizim sobanın en büyük özelliği tam ısı vermesi ve yakıtın tamamını enerjiye dönüştürmesi. Vatandaşlarımızdan güzel dönüşler alıyoruz. Sobanın az zahmetli ve yüksek ısı enerjisi vermesi onları memnun ediyor. Sobamızın ayarlanabilir yakıt deposunun olması da diğer bir özelliği. İstediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.” dedi. 

“YURTDIŞI TALEPLERİNE YETİŞEMİYORUZ”

Atlı Pelet ve Fındık Sobaları olarak sektörde adından söz ettiren bir firma olduklarını belirten Atlı, “Geleneksel yöntemlerle ürettiğimiz sobaları Romanya, Azerbaycan, Lübnan, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan gibi Avrupa ve Asya ülkelerine ihraç ediyoruz. Siparişlere yetişemiyoruz. Hem iç piyasada hem de dış piyasada ilgi büyük. Ticari boyutunun yanında şirin ilçemizin de tanıtımına katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Mudurnu’nun ismini dünyaya duyurmak bizler için en büyük mutluluk” diye konuştu.
 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

2 yorum yapılmış

  • Necati Tanrikulu (3 ay önce)
    Yakışır sana sayın İsmail abim başarılarının devamını versin Allah im inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • TURHAN (3 ay önce)
    İSMAİL BEY, ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM. YAPTIĞINIZ BU SOBALARIN VEYA KENDİNİZİN YAPTIKLARINIZIN DİĞER İMALATLARINIZIN PATENTİNİ ALINIZ.
    0
    0
    Yanıtla