O, İLÇEMİZİN KÖFTECİ RUHİ'SİEŞİYLE BİRLİKTE 34 YILDIR MÜŞTERİLERİNİ AĞIRLIYOR

Mudurnu’da, 34 yıldır “Köşem Köfte Salonu” isimli lokantanın işletmeciliğini yapan Ruhi-Fatma Tutar çifti ilerlemiş yaşlarına rağmen işlerini büyük bir şevkle yapmaya devam ediyor. Herkesin kendisini “Köfteci Ruhi” olarak tanıdığını söyleyen Ruhi Usta, “İlçenin bizim gibi esnaflara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.” diyor.

EŞİYLE BİRLİKTE 34 YILDIR MÜŞTERİLERİNİ AĞIRLIYOR
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Özel Haber: Rahman Topcu

67 yaşındaki Ruhi Tutar, 1972 yılında çırak olarak başladığı aşçılık mesleğinde son 34 yıldır eşi Fatma Tutar ile birlikte kendi işyerini çalıştırıyor. İlçede “Köfteci Ruhi” olarak tanınan Tutar, Orta Çarşı’daki lokantasında müşterilerine hizmet veriyor. Ruhi Usta’nın, özellikle kendi elleriyle yaptığı çorbası ve köftesi gelenlerden tam not alıyor.

“EŞİMDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Gazetemize açıklamada bulunan Ruhi Tutar, “Meslekle tanışmam 1972 yılına dayanıyor. Çırak olarak başladığım mesleğimde yıllar içerisinde ustalarımdan çok şeyler öğrendim. Karayollarına bağlı bir şirkette aşçılığa başladım ve aralıksız 10 yıl boyunca çalıştım. Aklımın bir köşesinde her zaman kendime ait lokanta hayali vardı. Sadece çorba ve köfte satışı yapabileceğim ufacık bir dükkan. Çalıştığım yerdeki ustam sayesinde bu dükkanı satın aldım. Eşimin el emeği, göz nuru elişlerinden sağladığı kazanç ve işyerinden aldığım son maaş ile bu dükkanı açtım. Bu hayalimi gerçekleştirmemde en büyük katkı eşimindir. Allah ondan razı olsun. Hayalimi onun sayesinde gerçekleştirdim.” dedi.

İLÇEDE PAKET SERVİSİ BAŞLATAN İLK ESNAF

Her sabah 7’de eşiyle birlikte dükkanını açan Ruhi Tutar, gece saatlerine kadar müşterilerine hizmet veriyor. “Ömrümüz bu ufacık dükkanda geçiyor” diyerek sözlerine devam eden Tutar, “Yemekleri kendim yapıyorum. İşimi severek yapıyorum ve ömrüm, sağlığım yettikçe yapmaya devam edeceğim. Çorba ve köfte menümüzü yıllar içinde çeşitlendirdik. Tas kebabı, kuru fasulye, pilavı da menümüze ekledik. Haftanın belli günlerinde kavurma çıkartıyoruz. Sabit müşterilerimiz var. Benim zamanımda dışarıya paket servisi yoktu. Paket servis işini ben başlattım o yıllarda. Yaşımız her ne kadar ilerlese de ilçenin bizim gibi esnaflara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Sabah 7’de dükkan açan nadir esnaflardanız. Gerek yolculuk esnasında ilçemize uğrayan, gerekse turist olarak gelenleri sabahın ilk saatlerinde burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.